Mijn naam is Babs Lenders (1985) en moeder van een zoon en een dochter. In 2008 ben ik als dramatherapeut (vaktherapeut) afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het is mijn passie om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling door middel van dramatherapie.

Na mijn afstuderen heb ik jaren als dramatherapeut gewerkt binnen een organisatie in de zorg. Hier heb ik kinderen, jongeren en (jong)volwassenen behandeld op sociaal-emotioneel gebied. Als therapeut behandelde ik ook veelal kinderen met gedragsproblemen. De waardevolle ervaring die ik in deze jaren op deed, heb ik meegenomen in mijn eigen praktijk. Ik ben als zelfstandig dramatherapeut gevestigd in Uden.

Mijn passie voor toneelspelen is al vroeg begonnen, toen ik op de basisschool startte met toneellessen. Na de middelbare school heb ik de Vooropleiding Theater in Den Bosch gedaan en heb ik een jaar lang ontzettend veel kunnen leren en heel veel voldoening gehaald uit het toneelspel. In al die jaren heb ik kunnen ervaren welke meerwaarde toneelspel (en daarmee spelen, expressie en creativiteit) biedt voor jezelf en voor je ontwikkeling. Toen iemand mij vertelde over de opleiding Creatieve Therapie, wist ik meteen dat ik dramatherapeut ging worden! Als dramatherapeut kan ik beide werelden combineren en mensen verder helpen in hun leven en ondersteunen in hun ontwikkeling.

Veiligheid bieden en afstemmen op de ander staat centraal in mijn werkwijze.

Als vaktherapeut drama vind ik het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en de therapie. Vanuit die veiligheid kan er gewerkt worden aan de hulpvragen en de doelen die zijn gesteld. Alle doelen worden in overleg vastgelegd.

Luisterend oor, aanpakker, troostend, begripvol, nieuwe inzichten bieden, confronterend, meedenkend, humor.