Naast het werken met dramamethodes ben ik gespecialiseerd in therapie in beeld brengen. Een methode die de innerlijke belevingswereld visueel en daarmee bewust maakt.

Opstellinge maken met poppetjes en neerzetten wat er speelt is ontzettend inzicht gevend. Het is een methode waar je niet omheen kan, doordat het beeld zichtbaar maakt wat er speelt. Het laat zien wat gewenst is en wat nog niet. Welke veranderingen kunnen er gemaakt worden en welke hebben meer tijd nodig. Je kan er van een afstand naar kijken en toch komt het bij je binnen wat er op tafel neer is gezet.

Het kan lastig zijn om onder woorden te brengen wat er gaande is, waar het wringt of waar je last van hebt. Soms kan dat een warboel zijn in je hoofd en mis je overzicht hierin. Het kan ook zijn dat je heel goed weet waar het wringt, maar dat het nog niet helder is wat je kan doen om er mee om te gaan, te veranderen of te accepteren. Door ermee aan de slag te gaan en deze situaties neer te zetten komt er meer lijn in je verhaal en meer zicht op wat er nodig is om te helen.